Онлайн курс Психология на ароматите

25 сеп 2024 г. - 29 яну 2025 г.

Описание

През целия си живот се срещаме с безброй аромати. Голяма част от тях запомняме несъзнателно в резултат на различни емоционални преживявания. Тези спомени остават в нашата обонятелна памет и ни съпътстват до края на земния ни път, а аз вярвам, че и след това. Сигурно ви се е случвало да доловите определен аромат и да се пренесете мислено на място, на което сте били отдавна. Едва ли само веднъж сте усещали мирис, който ви е връщал скъп спомен, придружен със силна емоция. Някои аромати ни носят неприятни усещания и ги отхвърляме бързо с думите „Не ми харесва“. Замисляли ли сте се защо дадени аромати ни харесват, а други ни отблъскват. Зад всяка наша реакция към определен аромат стои конкретна причина, свързана с емоции, които сме изпитвали в миналото. Тези емоции са част от нас и оказват влияние върху изборите, които правим.

През последните 14 години работейки изключително само с естествени аромати и наблюдавайки стотици хора, преминали през различни мои обучения, реших да обобщя своя опит с ароматите в курса „Психология на ароматите“. Изминаха почти четири години от първата група и част от хора, които участваха през това време в него, се връщат в новите издания отново и отново.

Целта на курса е да предостави информация за въздействието на натуралните аромати върху психологическото състояние на хората, но не на теория, а на практика, преживявайки всеки аромат лично и самостоятелно, така че знанието за ароматите остава трайно в нас самите.

Начинът на работа с ароматите в курса предоставя възможност да се вглеждаме в себе си и да се променяме чрез силата на ароматите, да изваждаме дълбоко скрити в нас емоции, да наблюдаваме мислите, да променяме моделите си на поведение, и да ставаме все по-осъзнати в общуването си с другите. Реакциите ни към различните натурални аромати са отражение на нашето вътрешно състояние и ако знаем как да разчитаме техните символи и послания, можем да ги използваме като инструмент за самоанализ и самоусъвършенстване.

Ако вие сте готови да се изправите срещу себе си, да се срещнете със сенките си, търсите пътя към себе си и искате да ставате все по-осъзнати, сте добре дошли в това пространство, изпълнено с разбиране и подкрепа.

В курса се работи само с натурални аромати под формата на етерични масла, абсолюта, екстракти.

Цел на курса

 • Придобиване на знания и умения за осъзнато общуване с натуралните аромати, усвояване на умения да тълкувате техните послания и да използвате тяхната сила, за да я превърнете в своя.
 • Работа със 7 задължителни ароматни материала. Комплектът с готовите за работа материали може да бъде поръчан допълнително от мен. Цената на комплекта е 93 лв. Всички материали са разредени в масло от жожоба 10% и са готови за работа.
 • В това издание на курса ще се работи със следните етерични масла:
  Приприока корен - Cyperus articulatus
  Мастикс смола - Pistacia Lentiscus var. Chia
  Безсмъртниче цвят - Helichrysum italicum
  Сибирска ела иглички - Abies sibirica
  Кумкуат плод - Fortunella Japonica
  Кимион семена - Cumimum cyminum
  Амирис дърво - Amyris balsamifera

Време на курса

Дати:

 • Начална дата:
  2024 септември 25 (сряда)
 • Крайна дата:
  2025 януари 29 (сряда)

Продължителност: 5 месеца

Начин на провеждане

Курсът се провежда онлайн през платформата Zoom. В рамките на четири месеца ще бъдат проведени 17 онлайн срещи от 14 ч. в ден сряда. Всички допълнителни материали ще бъдат изпращани като pdf файл на предоставените от вас мейли. Всяка онлайн среща има запис, който ще бъде изпращан на посочения от вас мейл.

Онлайн форматът позволява на участниците да се включват от всяка точка в България или извън страната.

Програма

Програмата се състои от 17 срещи. На всяка среща с изключение на въвеждащата среща, се работи с различен аромат. Продължителността на срещата е 2 часа.

Датите, на които ще се проведат срещите са следните:

25.09.2024 г. - Опознавателна среща и въвеждаща лекция за употребата на етеричните масла и трениране на обонянието

02.10.2024 г. - Лекция 1 и работа с аромата на Приприока корен

09.10.2024 г. - Дискусия и споделяния

16.10.2024 г. - Лекция 2 и работа с аромата на Мастикс смола

23.10.2024 г. - Дискусия и споделяния

30.10.2024 г. - Лекция 3 и работа с аромата на Безсмъртниче цвят

06.11.2024 г. - Дискусия и споделяния

13.11.2024 г. - Лекция 4 и работа с аромата на Сибирска ела иглички

20.11.2024 г. - Дискусия и споделяния

27.11.2024 г. - Лекция 5 и работа с аромата на Кумкуат плод

04.12.2024 г. - Дискусия и споделяния

11.12.2024 г. - Лекция 6 и работа с аромата на Кимион семена

18.12.2024 г. - Дискусия и споделяния

08.01.2025 г. - Лекция 7 и работа с аромата на Амирис дървесина

15.01.2025 г. - Дискусия и споделяния

22.01.2025 г. - Заключителна среща

29.01.2025 г. - Бонус среща „Женската енергия през ароматите“

Такса

Таксата на обучението е 300 лв - еднократно или разсрочено плащане на 2 вноски по 150 лв. Не включва цената на комплекта със задължителните материали.

В цената не са включени суровини и материали, пособия, инструменти.

Условия за участие

Записванията стават след предварително проведен разговор. Моля, свържете се с мен на телефон 0876 055 508. Участието е гарантирано след предплащане на таксата в цял размер от 300 лв или първата вноска от 150 лв при разсрочено плащане.

Регистрирацията може да направите чрез формата тук:

Плащането се извършва по банков път по сметката на фирмата.