Онлайн курс Психология на ароматите

9 окт 2023 г. - 16 яну 2024 г.

Курсът е приключил!

Описание

През целия си живот се срещаме с безброй аромати. Голяма част от тях запомняме несъзнателно в резултат на различни емоционални преживявания. Тези спомени остават в нашата обонятелна памет и ни съпътстват до края на земния ни път, а аз вярвам, че и след това. Сигурно ви се е случвало да доловите определен аромат и да се пренесете мислено на място, на което сте били отдавна. Едва ли само веднъж сте усещали мирис, който ви е връщал скъп спомен, придружен със силна емоция. Някои аромати ни носят неприятни усещания и ги отхвърляме бързо с думите „Не ми харесва“. Замисляли ли сте се защо дадени аромати ни харесват, а други ни отблъскват. Зад всяка наша реакция към определен аромат стои конкретна причина, свързана с емоции, които сме изпитвали в миналото. Тези емоции са част от нас и оказват влияние върху изборите, които правим.

През последните 12 години работейки изключително само с естествени аромати и наблюдавайки стотици хора, преминали през различни мои обучения, реших да обобщя своя опит с ароматите в курса „Психология на ароматите“. Изминаха почти четири години от първата група и част от хора, които участваха през това време в него, се връщат в новите издания отново и отново.

Целта на курса е да предостави информация за въздействието на натуралните аромати върху психологическото състояние на хората, но не на теория, а на практика, преживявайки всеки аромат лично и самостоятелно, така че знанието за ароматите остава трайно в нас самите.

Начинът на работа с ароматите в курса предоставя възможност да се вглеждаме в себе си и да се променяме чрез силата на ароматите, да изваждаме дълбоко скрити в нас емоции, да наблюдаваме мислите, да променяме моделите си на поведение, и да ставаме все по-осъзнати в общуването си с другите. Реакциите ни към различните натурални аромати са отражение на нашето вътрешно състояние и ако знаем как да разчитаме техните символи и послания, можем да ги използваме като инструмент за самоанализ и самоусъвършенстване.

Ако вие сте готови да се изправите срещу себе си, да се срещнете със сенките си, търсите пътя към себе си и искате да ставате все по-осъзнати, сте добре дошли в това пространство, изпълнено с разбиране и подкрепа.

В курса се работи само с натурални аромати под формата на етерични масла, абсолюта, екстракти.

Цел на курса

  • Придобиване на знания и умения за осъзнато общуване с натуралните аромати, усвояване на умения да тълкувате техните послания и да използвате тяхната сила, за да я превърнете в своя.
  • Работа със 7 задължителни ароматни материала. Комплектът с готовите за работа материали може да бъде поръчан допълнително от мен. Цената на комплекта е 80 лв. В това издание на курса ще се работи с Джинджифил СО2 екстракт, Копайба балсам етерично масло, Роза сентифолия абсолю, Палмароза етерично масло, Мей-чанг етерично масло, Морковено семе етерично масло, Дъбов чипс СО2 екстракт. Всички материали са разредени в масло от жожоба 10% и са готови за работа.
 

Време на курса

Дати:

  • Начална дата:
    2023 октомври 9 (понеделник)
  • Крайна дата:
    2024 януари 16 (вторник)

Продължителност: 4 месеца

Начин на провеждане

Курсът се провежда онлайн през платформата Zoom. В рамките на четири месеца ще бъдат проведени 9 онлайн срещи през деня от 14 ч. или вечер от 18:30 ч. (вие избирате в коя група да участвате) в делничен ден, които включват упражнения и дискусия. Всички допълнителни материали ще бъдат предоставяни като pdf файл на предоставените от вас мейли. Всяка онлайн среща има запис, който ще бъде изпращан на посочения от вас мейл.

Онлайн форматът позволява на участниците да се включват от всяка точка в България или извън страната.

Програма

Програмата се състои от 9 срещи. На всяка среща с изключение на въвеждащата и заключителна среща, се работи с различен аромат. Продължителността на срещата варира между 2 и 3 часа в зависимост от броя на участниците.

Датите, на които ще се проведат срещите са следните:

10.02.2024 г. - Опознавателна среща и въвеждаща лекция

14.02.2024 г. - Работа с Джинджифил

28.02.2024 г. - Работа с Копайба балсам

13.03.2024 г. - Работа с Роза сентифолия

27.03.2024 г. - Работа с Палмароза

10.04.2024 г. - Работа с Мей-чанг

24.04.2024 г. - Работа с Морковено семе

09.05.2024 г. - Работа с Дъбов чипс

21.05.2024 г. - Заключителна среща

Такса

Таксата на обучението е 250 лв - еднократно или разсрочено плащане на 2 вноски по 125 лв. Не включва цената на комплекта със задължителните материали.

В цената не са включени суровини и материали, пособия, инструменти.

Условия за участие

Записванията стават след предварително проведен разговор. Моля, свържете се с мен на телефон 0876 055 508. Участието е гарантирано след предплащане на таксата в цял размер от 250 лв или първата вноска от 125 лв при разсрочено плащане.

Регистрирацията може да направите чрез формата тук:

Плащането се извършва по банков път по сметката на фирмата.