Здравейте и добре дошли на страницата на Fairy Scents!

Казвам се Валентина и моята страст са натуралните аромати. По образование съм икономист (завършила съм управление на човешки ресурси), а по ду­ша и призвание – парфюмерист. Любовта ми към цветята и природата е възпитана още в детските ми години.

Преди четиринадесет години взех решението да изляза от сферата на корпоративния бизнес и да започна да се обучавам в ароматерапия и натурална парфюмерия. Преминала съм няколко обучения в Англия и САЩ, благодарение на които усвоих изкуството на създаване на натурални парфюми. Завърших магистратура „Технология на етеричните и растителни масла, парфюмерия и козметика“ в Университета по Хранителни Технологии в Пловдив.

Преди осем години създадох собс­тве­на линия за натурални парфюми под името Fairy Scents. За мен парфюмите са много повече от естетическо допълнение към нашия външен вид. Натуралните аромати имат способността да влияят върху нашата психика, да трансформират негативните емоции в осъзнат и ясен поглед към корена на тези емоции, да ни помагат да бъдем по-осъзнати за себе си във взаимоотношенията с останалите около нас.

Чрез обученията и ателиетата, които организирам, искам да споделя своите знания и опит с почитателите на натуралните аромати.

Валентина